“DEMOLITION KIOSK”

Anders Werdelin og jeg har tidligere udstillet sammen men dette er vores første fællesværk.

”Destruktionen er større end selve skabelsen”

Spanien19C ligger for tiden midt i en stor byggeplads som en isoleret enhed. 

Byggepladsen som fænomen er både fysisk og økonomisk afhængig af aktiviteten i det omgivende samfund; jo højere aktivitet, jo flere byggepladser og jo større forbrug af ressourcer. Økonomiske strukturer gør at der går et vis tidsrum før økonomisk aktivitet giver sig udslag i et byggeri, og derpå yderligere et tidsrum før et byggeri er modent til nedrivning.

For at sætte dette tidslige og rumlige forhold på spidsen har vi i vores udstilling indført en samtidighed: Når der er fysisk aktivitet i udstillingsrummet og på byggepladsvejen udenfor, igangsætter bevægelsen en nedrivning, ved at vores installation udfører en fysisk destruktion i nedrivningspladsen i inderrummet.

Jo større fysisk aktivitet i byggepladsrummet og i udstillingsrummet, jo mere aktivitet i nedrivningsrummet. Ingen kan sige fri for en medvirken og medgerning i nedrivningen og destruktionen, kroppens blotte tilstedeværelse udløser en nedrivning uafhængigt af individets hensigt.

Disse mekanismer er udenfor enkeltpersoners rækkevidde. Vækstsamfundet synes at generere vækst på større og større livsområder ved en gennemgribende kommercialisering, i en grad at snart den mest uvilkårlige bevægelse gøres til genstand for marked og beregningen af nutidige og fremtidige behov.

Vores installation kan således ses som en slags cyborg, en udvidelse af publikums og byggearbejderes kroppe og maskiner – men også et billede på den viljesløse krop som gøres til genstand for teknisk funktionalitet udenfor menneskelig kontrol.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien