WAY STATION

Denne udstilling er blevet støtte af   Indre by lokaludvalg      

”Way station”

Udstillingen i pavillion no 11 sætter en oplevelse på spil i det indre af københavn. Det daglige billeder bliver overraskende afløst af et pludselig lys udfald fra en af pavillionerne i kronprinsessegade. I de bygninger der om aften henligger i mørke, vil en af dem i en periode tilbyde en ekstra oplevelse.
Under titlen ”Way station ”udføre Kim Asbury et projekt som aktivere pavillionen i en periode hvor lyset trækker sig og mørket gør sit indtog.
Projektet formelle rammer er arbejdet med maleri i form af lys med et forløb i tid som er skabt som en installation specielt til Pavillion no 11. Jeg har igennem mange år arbejdet bl.a. med installationer og har igennem de sidst år især haft fokus mod lys . Mit udgangspunkt var oprindelig maleriet og jeg har altid meget meget optaget af farven , derfor har jeg igennem mange år arbejdet med at finde en måde at formulere en form af maleri som har en rummelig form. Det er her at lyset præsentere sig som en mulighed for at agere både med et rummeligt men også et tidsligt aspekt og samtidigt en mulighed for at arbejde med det på samme måde som i maleriet.

Projektet narrative grundramme er en science fiction roman af Clifford D Simak som i korte træk handler om en ”jordboer” som bliver tilbudt at passe en rejsestation i et større galaktisk netværk. Mens han opholder sig i selve stationen ( et hus) bliver han ikke ældre og han levealder overstiger langsomt den almene . Han bliver i den forstand sat imellem disse to punkter , frit svævende imellem en levede verden og det lille rum som er hans hus, trukket ud af tid og rum.

Pavillionen er dette krydsfelt imellem ude og inde , på kanten af historien det historiske men vendt mod det levede liv og den travle mobilitet som krydser frem og tilbage foran bygningen.

I denne lille fritstående bygning som er pavillionen præsentere jeg mit projekt der arbejder med et narrativ som kredser omkring passagen /krydsfeltet den lille observatør som hænger i periferien af Kongens have.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien