“THERE IS ONLY COLOR WHEN YOU PASS ME BY”

Udstilling i 77m3 Århus

Udstillingen er støttet af Århus kunstråd

 

“There is only color when you pass me by”  er den trejde  udstilling I en udstillingsrækken den første var ”Orange is the happieste color” ( billedmateriale kan ses på https://www.asbury.dk/orange-is-the-happiest-color/ eller vedhæftede billedmateriale) Den anden udstilling ”Way station” Pavillion no 11 åbning den 8/10 -2015 (http://pavillonno11.dk/ )  https://www.asbury.dk/way-station/
Jeg er umiddelbart ikke interesseret i en traditionel udstilling rum til dette projekt men mere i retningen af en total
installationsom arbejder med lokalet på en måde så det fungere på lige fod med de andre forretninger, men med
muligheden for at tilbyder en anden oplevelse af byens
Som den overvejende del af de kunstner og værker der arbejder med lys i dag er det tit bundet til objektet dvs. lyset er i genstanden/objektet men ikke i den forstand som lys og farve frisat på sine egen betingelser . Min interesse ligger i undersøge den situation hvor lyset faktisk står i sin ”eget rum” .
Tekst forsætter under de næste billeder.

 

 

”There is only colors when you pass me by” arbejder som udgangspunkt med selve området i Thunøgade hvor der på forskellige måder har jeg forstået ud fra samtale med udstillingsstedet, ligger en social fællesskabs profil. Udstillingsstedet ligger i et område hvor der overvejende er beboelse og residere i en gammel butik.  Udstillingsstedet ligger i et område med stor mobilitet dvs. der er en bevægelse på gadeplan, transport af både fodgænger og biler på vej hjem til på vej ud .
Selve installation  henvender og relatere sig til det rum som er uden for. Udstillingen er ikke en ”white cube”  men kan måske mere sammenlignes med et udstillingsvindues insisterende på henvendelsen som et maleri på vægge henvender sige til beskueren men nu som en rummelig størrelse.
Titlen er en henvendelse og relatere tekst mæssigt til noget der kunne være en linje i eller titlen på en  melodi , en strofe som et radio hit der sætter sig på hjernen, den invitere til en relation med beskueren af værket.  Beskueren får en mulighed for at træde ind i lysskæret fra værket for om ikke andet at deltage i et kort øjeblik på vej hjem.
Jeg har igennem mange år arbejdet  med installationer og har igennem de sidst år især haft fokus på lys . Mit udgangspunkt er maleriet, farven har altid været en stor del af mit syn og vinkling .
Igennem flere år har jeg arbejdet på en situation hvor jeg kunne arbejde med farven i noget jeg vil formulere som et ”rummeligt ” maleri. Det er her at lyset har præsentere sig som en mulighed for at agere med farven både i et rummeligt men også et tidsligt aspekt og samtidigt en mulighed for at arbejde med det indenfor nogle af de samme formelle betingelser som i maleriet.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien